KTCB start met padel vanaf september 2021

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Ook in ons land blijft de populariteit van de racketsport, ondanks de coronacrisis, in de lift zitten.

Het was zowat de enige sport die door alle mazen van het overlegcomité glipte en dus steeds gespeeld kon worden.

Het Bestuur heeft een tijdje de kat uit de boom gekeken, maar na rijp beraad toch beslist om ook in onze club te starten met padel.

De terreinen 3, 4 en 5 zullen verdwijnen en in de plaats zullen er 4 padelterreinen en 1 tennisterrein (tapijt zoals in Kenta) komen.

De werken zullen starten vanaf half juli en zullen ongeveer 6 weken duren. Tijdens deze werken zullen we dus tijdelijk maar van 4 terreinen kunnen gebruik maken. Indien nodig zullen we dan ook een tijdelijke ledenstop houden.

Wij begrijpen dat een aantal leden zich hieromtrent een aantal vragen stelt. Hieronder proberen we de meest voorkomende te beantwoorden:

Vraag: Waarom gaat KTCB ook padel terreinen aanleggen? Er zijn er toch al genoeg in de streek?

Dat klopt. De wereld draait steeds door en stilstaan is achteruitgaan. Indien wij niet met padel zouden starten is de kans groot dat een aantal leden die padel willen spelen overstappen naar een club waar er wel padel en tennis mogelijk is.

Vraag: We gaan dus van 7 terreinen naar 5. Gaat er dan nog genoeg mogelijkheid zijn om te kunnen tennissen?

Zoals op elke tennisclub is het op weekdagen ook bij ons druk tussen 18u30 en 20u. Buiten deze uren is er echter steeds genoeg speelmogelijkheid. Wanneer we van 7 terreinen naar 5 gaan komen we aan 60 actieve leden per terrein. Tennis Vlaanderen schrijft voor dat tussen de 60 en 80 leden per terrein de standaard is.

Vraag: Door de werken die beginnen vanaf half juli tem eind augustus vallen we even terug op 4 terreinen. Is dit geen zonde voor het betaalde lidgeld?

Het jaarlijkse jeudtornooi alsook het jaarlijks enkelternooi werden dit jaar afgeschaft waardoor er dus in deze periodes wél kan gespeeld worden. Het nieuwe tennisterrein zal in Smash court zijn waardoor er het ganse jaar (zomer én winter) zal kunnen gespeeld worden. Je kan dus met het betaalde lidgeld blijven spelen tot 31 maart 2022.

Vraag : Waarom worden deze werken in het midden van het seizoen gepland? Kan er niet gewacht worden tot na het seizoen?

We hebben, samen met de aannemer, beslist wanneer het beste moment zou zijn voor deze werken. De winterperiode is steeds gevaarlijk om dat we in Belgiê nooit zeker zijn van het weer en bovendien is juli de minst bezette maand. Tevens is het voor KTCB belangrijk dat deze padelterreinen klaar zijn vooraleer ons dubbeltornooi start zodat het padelseizoen nog dit jaar kan starten.

Stay safe and have fun!